Kultur

Oplev dressur i verdensklasse til World Cup på Vilhelmsborg i efterårsferien

Cathrine Dufour og Bohemian dansede sig fra konkurrenterne i 2020 på Vilhelmsborg. Nu er parret igen klar, når World Cup sæsonen åbner i uge 42. Foto: Ridehesten.com.

Har du og din familie endnu ikke lagt planer for efterårsferien, så er her et tip til at opleve ridesport i verdensklasse, når det danske VM-guldhold i dressur, sammen med et spændende felt af internationale topryttere, kommer til i FEI Dressage World CupTM på Vilhelmsborg i uge 42.

Danmark åbner traditionen tro World Cup serien i den vesteuropæiske liga, og i år har arrangørerne fået grønt lys fra FEI til at flytte kvalifikationen fra Herning til Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg ved Århus.

–Vi har lige haft VM i Herning, og det var et kæmpe arrangement. Derfor har vi set på, hvad der realistisk set kan lade sig gøre i forhold til at tiltrække sponsorere, udstillere og publikum til en World Cup, fortæller Casper Cassøe, som sammen med Jens Trabjerg står bag afviklingen af stævnet.

Det er i år 17. gang Danmark er vært for FEI Dressage World CupTM i skolernes efterårsferie i uge 42. Under corona-pandemien blev World Cup-stævnet flyttet fra Herning til Vilhelmsborg, og blev afviklet med stor succes. Derfor glæder Casper Cassøe sig over, at stævnet igen kommer til Aarhus, og håber på stor publikumsopbakning.

Gratis entré torsdag og fredag

– I de 17 år jeg har afviklet World Cup, har der aldrig været så stærkt et dansk hold til start som i år. Vi ser virkelig frem til at gennemføre en super World Cup med en fantastisk stemning i en fyldt hal, siger Jens Trabjerg.

Der er gratis entre på Vilhelmsborg torsdag og fredag. Billetter til lørdag og søndag kan købes forud eller ved indgangen, hvis der fortsat er billetter.

Se hele programmet og køb billetter på hjemmesiden: www.worldcupherning.dk

Guldholdet til start

Det danske VM-guldhold bliver anført af Cathrine Laudrup-Dufour og Bohemian. Cathrine sejrede sidste år i Herning med Atterupgaards Cassidy og året forinden på Vilhelmsborg netop med Bohemian. Sidste år red Carina Cassøe Krüth sig ind på andenpladsen med Heiline’s Danciera, og de er til start igen i år efter en forrygende sæson, hvor de sluttede på 4. pladsen i World Cup finalen. Nanna Merrald Rasmussen kommer til start med Blue Hors St. Schufro. Den sidste VM-rytter Daniel Bachmann Andersen har leveret Marshall-Bell tilbage til de nye ejere, men kommer til start med Zippo M.I. som han sejrede med til Falsterbo Horse Show i sommer.

Ligeledes bliver det et godt gensyn med Anna Kasprzak og Addict de Massa, Lone Bang Zinforff med Thranegaardens Rostov og Andreas Helgstrand med den dobbelte UVM-guldvinder Jovian med flere.

Et spændende program for dressurfans

Under normale omstændigheder afvikles internationale springklasser sideløbende med World Cup-kvalifikationen i dressur, men det har arrangørerne fravalgt i år. I år bliver der fuldt fokus på dressur, og et spændende program, der åbner allerede torsdag den 20. oktober med klasser for juniorer og ungryttere.

Fredag afvikles 3* stor og lille tour i hhv. Grand Prix og Prix st. George.

Flere af toprytterne har meldt deres ankomst med deres unge talenter til lille tour. Blandt andet de tre danske OL-deltagere kommer med deres unge talenter.

Cathrine Laudrup-Dufour har 7-årige Vividus QRE til start, Nanna Merrald Rasmussen kommer med UVM-sølvvinderen Blue Hors Touch of Olympic L og Carina Cassøe Krüth starter Four Oaks Diaz by Zaber.

I den 3* Grand Prix og Grand Prix Special bliver det også spændende at se flere etablerede Grand Prix-heste som Anna Kasprzak og Rock Star og Lone Bang Zindorff med Bakkelys Onandt, mens Andreas Helgstrand starter Quenparks Wendy, Carina Cassøe Krüth starter Heiline’s Zackton og Anna Zibrandtsen har Quel Filou til start. De danske ryttere suppleres selvfølgelig af flere internationale profiler.

Der bliver også fokus på den nye serie for U25-ryttere; Lövsta Future Challenge for U25-ryttere som i år afvikles ved Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam og World Cup Vilhelmsborg. Serien gør det muligt for U25-ryttere at konkurrere ved World Cup stævner, og dermed få en god overgang fra ungdomsrækkerne til seniorniveau. Klassen er åben for 8 ryttere, hvor arrangørerne (Danmark, Sverige og Holland) hver har mindst 2 pladser.

Lørdag er det tid for FEI Dressage World CupTM Grand Prix præsenteret af Blue Hors, og søndag er der World Cup finale for de bedste 15 ryttere i freestyle.

Kommentarer