Debat og politik

Det skal ikke være dyrere at flyve – det skal være grønt!

Af Marlene Ambo-Rasmussen, Venstre

Medlem af Folketinget, Fyns Storkreds

I et debatindlæg i sidste uge beskylder klimaminister Dan Jørgensen Venstre og mig for at svigte klimadagsordenen. Det gør vi, ifølge ministeren, fordi vi ikke ønsker at gøre det dyrere for helt almindelige danskere at rejse med fly.

Det har han i grunden ret i. Forslaget modtog kras kritik både fra højre og venstre i Folketingssalen. Sågar også fra eksperter og branchen, der kaldte forslaget ”en ultratynd kop te”. Og til ministerens store overraskelse er vi i Venstre heller ikke just imponeret over regeringens tynde valgoplæg.

I Venstre ser vi med internationalt udsyn på klimaudfordringerne. Lige nu sidder dygtige eksperter og politikere i EU og forhandler en ny aftale om iblandingskrav til grønne brændstoffer i flytransporten på tværs af EU-landene. En aftale, der kommer til fuldstændig at transformere europæiske flytransport.

Vi så meget hellere Dan og regeringen brugte deres kræfter der og pressede på for ambitiøse og fælles europæiske løsninger, som gør det grønnere og ikke dyrere at flyve.

Kommentarer